Váraljai Őszikék Szociális Intézmény

Bemutatkozás

Üdvözöljük Honlapunkon!

 

Látogatási Szabályok

 

Jelen látogatási szabályok 2020. június 22.-től visszavonásig érvényesek

A 2020. március 8. óta a szociális intézményekre vonatkozóan fennálló intézmény-elhagyási (kijárási) és látogatási tilalom feloldásra került a Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb határozata (13305-59/2020/EÜIG) értelmében.

Kérjük az alábbi szabályok betartásában együttműködésüket‼️

 

Izolációban lévő lakó továbbra sem látogatható!

Általános szabályok:

- Csak egészséges Hozzátartozónak engedélyezett a látogatás! Ennek érdekében a látogatás megkezdése előtt testhőmérséklet ellenőrzés történik illetve írásban szükséges nyilatkozni az egészségi állapottal kapcsolatban.

- A tömeges megjelenés elkerülése érdekében kérjük, hogy családonként egyszerre maximálisan 2 fő érkezzen az Intézménybe.

A látogatási idő:

- hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap 9 órától – 11 óráig 

- kedden, csütörtökön és szombaton 15 órától -17 óráig

Az intézménybe történő belépést követően kötelező a
-kézfertőtlenítés
-saját szájmaszk, védőruházat viselése, melyet az intézmény biztosít!

Fentjáró lakó esetében:

- Lehetőleg a látogatás az intézmény udvarán történjen, szájmaszk viselése kötelező.

- Rossz idő estén a látogatás helyszíne az étkező.

 

Fekvő lakó esetén:

- A lakószobában egyszerre csak 1 lakó fogadhat 1 fő látogatót. Látogatás előtt az étkezőben van lehetőség kézfertőtlenítésre.

Előzetes egyeztetést követően elhagyhatják időseink az intézményt. Az eltávozás körüli higiénés óvintézkedéseket egyeztetjük lakóinkkal, a hozzátartozókkal.

Csomag: a korábbi értesítésnek megfelelően.

Kérem a hozzátartozókat, hogy lakóink egészségének védelme érdekében tartsák be a látogatási szabályokat.

Az intézmény minden dolgozója nevében köszönjük eddigi megértésüket és együttműködésüket, mellyel hozzájárultak ahhoz, hogy lakóink védelmét biztosítani tudjuk.

Kérem a hozzátartozók megértését!

 

                                                           Lovász Zsuzsanna

                                                            igazgató

 

Az Őszikék Szociális Intézményt Váralja Község és Nagymányok Város Szociális Intézményeinek Intézményfenntartó Társulása működteti.

Gesztor Önkormányzat- Váralja Község Önkormányzata 7354 Váralja Kossuth L. u. 203.

Az Intézményeink Váralja és Nagymányok, a Dél-dunántúli régiójában, Tolna megye délkeleti részén a Mecsek-hegység északkeleti lábánál találhatóak.

Intézményeink főútvonal mellett helyezkednek el. A gyönyörű fekvésű települések megközelíthetőek autóúton Bonyhádról (11 km), Pécs felől (50 km) Szászváron át, illetve a Dombóvár - Bátaszék vasútvonalon. Autóbusz-megállóhely távolsága megközelítőleg 50 méter, ahonnan naponta több alkalommal indulnak és érkeznek járatok Bonyhád, Komló és Pécs irányából is. Vasútállomás a települések határában található, az intézményektől megközelítőleg 1400 méter távolságban, innen óránként indul motorvonat, átszállással bármelyik környékbeli város megközelíthető.

Az intézményeink keretein belül működik Váralján 20 férőhelyes, Nagymányokon 16 férőhelyes személyes gondoskodást nyújtó, szakosított, tartós bentlakásos elhelyezést nyújtó, ápolást, gondozást végző idősek otthona, mely a demens idősek ellátására is specializálódott. Szociális alapszolgáltatásként házi segítségnyújtás és szociális étkeztetést biztosítunk a helybeli rászoruló elsősorban idős lakosainknak.

Az intézmények működési területe:

  • az étkeztetés, házi segítségnyújtás estében Váralja község és Nagymányok  Város közigazgatási területe,
  • tartós bentlakásos elhelyezést biztosító intézmény-egységek esetében (Idősek Otthona): országos 

Az elhelyezéssel kapcsolatos kérdésekkel telefonon, E-mailben, valamint előzetes bejelentkezés esetén személyesen ad felvilágosítást az igazgató.

Lovász Zsuzsanna

     igazgató

 

Váralja, 2020. február 06.